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March 8, 2016  

ADDENDUM NO. 1 
 
PROJECT: Construction Cost Estimating Services Qualified Consultants List 
 
SOLICITATION NO.: 206492 
  
TO ALL CONSULTANTS: 
 
Be advised of the additions, clarifications and/or changes to the above-referenced Solicitation For 
Qualifications as stated in the following Addendum. 
 
This addendum is a total of 2 pages. 
 
CHANGES TO THE SOLICITATION DOCUMENT: 
 
 CHANGE: Attachment 2 – Sample Master Agreement, Article 6, 6.1.3 Professional 

Liability Insurance, Page 14. 
 
   Remove: Professional Liability (Errors and Omissions) Insurance 
 
CLARIFICATIONS / ANSWERS TO RESPONDENTS: 
 
 Question: Is the County requiring a team that can provide all the services listed in Exhibit A 

– Scope of Services? 
 Answer: It is preferred the respondents provide all the services required in Exhibit A.  
 
 Question: Would there be a conflict of interest if a consultant provides cost estimating 

services for the County through the QCL for a project during the conceptual 
design phase and then provides cost estimating services as part of the 
Construction Manager at Risk (CMAR) team for the same project when it is ready 
for construction? 

 Answer: There would not be a conflict of interest because the consultant contract would 
be at an end, the consultant would not be providing additional work to the County 
at the time of the letting of the CMAR contract, and the information that the 
consultant would have provided to the County under its contract would be 
available to any other cost estimator working for the CMAR.  

 
   If, however, the consultant’s contract with the County was still ongoing at the time 

of the letting of the CMAR contract, then the consultant would have a conflict of 
interest if it were providing cost estimating services to both the County and the 
CMAR at the same time.  

 



   There could also be a potential conflict if the County’s consultant were to be 
identified as a member of a potential CMAR’s team prior to the consultant’s work 
on the County contract coming to an end. 

 
Questions or requests for clarification received less than seven calendar days before the solicitation due 
date may not receive a response. 
 
All other specifications, terms and conditions, not specifically changed by this Addendum will remain the 
same.   
 
If there are any questions, please do not hesitate to contact me via e-mail at Matthew.Sage@pima.gov  or 
fax (520) 724-4434. 
 

/s/ Matt Sage  

 
Mat Sage 
Contracts Officer 


