MEMORANDUM

Date: January 12, 2015

To:  The Honorable Ally Miller, Member From: C.H. Huckelberry
Pima County Board of Supervisors County Adminisz_/

Re:  January 13, 2015 Agenda ltem 8 - Board of Supervisors Policy regarding Budget
Development Transparency and Transfer to Community Nonprofit Organizations for
Public Services -

This memorandum is in response to your January 11, 2015 inquiry regarding Board of
Supervisors Policy D29.4, Pima County Contracts Policy, and proposed new Policy E36.2,
Small Public Purpose Grants. The County Attorney approval requirement referenced in
Policy D29.4, Section V.l., Item A, is “approval as to form” of a contract. Proposed Policy
E36.2, Section C.3, requires County Attorney “confirmation the planned use of the funds
is within the County’s legal authority.” The language in these two policies does not
conflict, since two separate County Attorney actions are described.

You also inquired as to whether it is more appropriate to end the use of Contingency Funds
for small public purpose grants to nonprofit organizations or political subdivisions. Whether
to do so is a policy decision to be made by the Board of Supervisors. Historically, the

Board has used Contingency Funds for this purpose; and if the Board elects to continue
this practice, | would recommend Policy E36.2 be applied to such grants.

CHH/mijk

Attachment

c: The Honorable Chair and Members, Pima County Board of Supervisors



Maura Kwiatkowski
“

From: Ally Miller

Sent: Sunday, January 11, 2015 11:40 PM

To: Chuck Huckelberry

Cc: Chris Straub; Amelia Cramer

Subject: Clarification regarding language for discretionary spending

Mr. Huckelberry,

On page 3 of 11 of Policy D29.4 Item VI

A. This clause states contracts under $5000 may be executed without attorney approval.

This is in conflict with your new Policy governing the small contributions inAttachment 3e 36.2 Under C Policy
Iitem 3 which are limited to $2500.

If a board member wishes to fund a small public service grant within district budget adopted, the board
member must submit the information required...documentation you outline in Item 2.

Together with the board member signed recommendation by county attorney office for confirmation of the
planned use of the funds is within county's legal authority.

Policy D 29.4 conflicts with two of the possible choices because they are required to be a maximum of $2500.
Also you state board should try to avoid contingency fund. Is it not more appropriate to end use of
contingency fund allocations of this type altogether as this is not the intended use of this fund.

Thank You for your assistance in clarifying.

Ally

Ally Miller, Supervisor

District 1

Pima County Board Of Supervisors
130 W. Congress

11th Floor

Tucson, AZ 85701

(520) 724-2738

Sent from my iPad



